&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Australië hoopt op Pat Rafter
Zware loting voor de Nederlanders

Marcelo Rios de te kloppen man MELBOURNE - Nu Pete Sampras niet komt is de wisselvallige Chileen Marcelo Rios (links) waarschijnlijk degene die de meeste kans heeft op de Open Australische titel. Maar hij kampt de laatste tijd met rugproblemen, en de 'locals' blijven dan ook hun hoop vestigen op hun held Patrick Rafter (rechts).

Rafter is de hoop van Australie Al in de vierde ronde komt de als derde geplaatste 'Pat' mogelijk de andere Australische held tegen, Mark Philippoussis (14). Een all-Australian finale is daarmee dus uitgesloten.

De Australiërs zijn daarmee niet de enigen die liever een andere loting hadden gezien. Ook de Nederlanders zijn niet erg gelukkig terecht gekomen in het speelschema.

Peter Wessels treft de Amerikaan Jim Courier, oud-winnaar van het toernooi in Melbourne. Sjeng Schalken, die vlak voor het begin van de Australian Open de finale speelde in Auckland, krijgt in de eerste ronde de sterke Oostenrijker Thomas Muster tegenover zich. John van Lottum moet het opnemen tegen de Zweed Magnus Norman.

Paul Haarhuis en Jan Siemerink lijken de gemakkelijkste tegenstanders te hebben in respectievelijk de Australiër Michael Tebbutt en de Armeniër Sargis Sargsian. Richard Krajicek, als negende geplaatst, ontmoet in de eerste ronde Hicham Arazi.

Davenport moet nummer 1-status waarmaken Bij de dames gaat tenminste één Nederlandse meteen naar huis, want Seda Noorlander en Miriam Oremans moeten tegen elkaar. Kristie Boogert begint tegen de Slowaakse Nagyova.

De Californische Joyce Davenport (rechts) moet op dit toernooi haar nieuwe nummer 1-status waarmaken. Ze veroverde die positie eind vorig seizoen bij de US Open op Martina Hingis, die sindsdien een stuk minder giechelt.

Vlak voor de start van dit toernooi hebben ze nog tegen elkaar gestreden in de finale van de 'inspeel-wedstrijd' in Sydney.