" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="RIGHT" ALT=""> Onbekende grootheid
slaat hard toe

Op de Hilversumsche won de grote onbekende het TNT Dutch Open Golf. Niet Rocca, niet Clarke, niet Westwood en niet Nick Price, maar ene Stephen Leaney (29) uit het verre AustraliŽ ging met de hoofdprijs van ƒ475.000 aan de haal. De Nederlander Robert-Jan Derksen werd gedeeld 30e met een totaal van 5 onder par.
Nieuwe hoofdsponsor impuls voor Open
Met de hoofdsponsor TNT heeft het Internationale Open Golfkampioenschap van Nederland een enorme impuls gekregen. Organisator Robbie van Erven Dorens kon dankzij de ruime uitbreiding van zijn budget met een klinkend veld op de proppen komen. Column van Charles Taylor
Westwood leidt,
Derksen haalt cut

Lee Westwood gaat aan de leiding in het Dutch Open na de tweede dag. Hij heeft gezelschap van de Australiër Leany, die het baanrecord (63 slagen) evenaarde. Justin Rose haalde de cut niet, ondanks een uitstekende tweede dag. Robert-Jan Derksen hoort wel tot de overgeblevenen voor het weekeinde. De andere Nederlanders konden opnieuw geen potten breken en bleven met scores boven par ver verwijderd van de cut, die op -1 was gesteld.
Eerste cheque is binnen
Justin Rose heeft zijn eerste centen als golfprofessional verdiend. Hij won de pro-am op de Hilversumsche, goed voor 625 Engelse ponden. Het was toch al een goede dag voor de 17-jarige Engelsman, want hij ontmoette er ook Marco van Basten.
Justin Rose als held ontvangen
De revelatie van het Britse Open, de 17-jarige amateur Justin Rose, maakt in Hilversum zijn debuut als prof. De komst van Rose bleef niet onopgemerkt. Er was meer belangstelling voor hem dan voor bijvoorbeeld wereldster Nick Price.
Dutch Open Europese klassieker
TNT Dutch Open is de 'andere' benaming van wat officieel het internationaal kampioenschap van Nederland heet. En de geschiedenis van dat toernooi gaat terug tot 1912. Het toernooi op Hilversum is de 79e editie van het Dutch Open en daarmee is het toernooi een van de oudste van de Europese Tour. Het Brits Open is vanzelfsprekende de moeder aller golfwedstrijden. Het eerste kampioenschap werd al in 1860 gespeeld.
Putten uit het verleden
Sinds 1980 is Robbie van Erven Dorens, met zijn eigen bedrijf REVED International, hoofdpromotor voor de Nederlandse golfsport. Men noemt hem wel "Mr. Golf". Voordat het zover was, liep hij op zijn levenspad nogal wat bijzondere avonturen tegen het sportieve lijf.
Opinie: toernooi van de revanche
Er is op de Hilversumsche Golfclub deze week veel geld te verdienen. Daarom komen er gemakkelijker dan anders Grote Namen af op het Open Internationale Golfkampioenschap van Nederland.
Geboren om te golfen
Phil Mickelson heeft geen tijd voor onzin. Hij is topgolfer, vorige maand 28 jaar geworden en grootverdiener op de Amerikaanse Tour. Nog even en Phil is toe aan een eigen vliegtuig.
Groot geld in golf voor kleine groep
De meeste golfers verdienen het zout in de pap niet. Dát is de harde conclusie die je moet trekken na het doorvorsen van de golfstatistieken. Slechts 115 van de spelers op de Europese Tour zien dit jaar kans om kostendekkend te spelen.