[Golfspecial]

 


[Mainframespecialist]
[Sterrendal]

Schotten winnen
Canon Shoot Out

door Hans Woudstra - HILVERSUM, woensdag

Er mag dan een fors aantal topgolfers op het allerlaatste moment hebben afgezegd, organisator Robbie van Erven Dorens houdt de moed erin wat betreft het welslagen van het 78e Open Golf Kampioenschap van Nederland, dat morgen van start gaat.

Strijdbaar klinkt het: "Als ze niet willen, nou dan komen ze maar niet. Dit wordt sportief gezien een fantastisch toernooi met prachtige spelers als McNulty, Rocca, Peter Mitchell, de Zweden Haeggmann en Sandelin, Mark James, Rafferty en vele anderen. Deze baan ligt er fantastisch bij en is door de rough minstens net zo moeilijk als Troon. Het wordt razend spannend en niemand zal hier zomaar even met de hoofdprijs van ƒ400.000 gaan weglopen. Bovendien hebben we voor het publiek het mooiste tentendorp uit de geschiedenis gebouwd."

Van Erven Dorens, die door de stijging van het Britse pond op de valutamarkt volgens eigen zeggen ƒ650.000 verlies heeft geleden ("Ik heb zojuist ruim ƒ2,5 miljoen aan de PGA moeten overmaken") heeft 150 professionals aan de start gekregen plus de Nederlandse amateurs Lafeber, Kraay, Miller, Van den Berg en Boysen. Die moeten morgen vroeg uit de veren, want zij starten al vanaf 07.00 uur.

Professional Rolf Muntz (08.50 uur) gaat samen de baan in met onder meer Ronan Rafferty, die in 1989 in storm en regen de negen holes durende play-off van de voorlaatst KLM Open op het nippertje van Olazabal verloor.

Op de Hilversumsche kregen de toeschouwers in de vorm van de traditionele Cannon Shoot Out gisteren een voorproefje. Het evenement, dat uit acht voorwedstrijden bestaat en een internationale finale op 2 september in Crans-sur-Sierre (Zw), werd gewonnen door het Schotse duo Raymond Russell en Andrew Coltart, die in de finale Rocca en de Duitser Alex Cejka versloegen.

In de afvalrace over zeven holes moest Rolf Muntz op de een na laatste hole samen met zijn Engelse partner David Gilford afhaken. De meeste indruk echter maakte Constantino Rocca met een fantastische 'sandy' op hole 14. Morgen gaat hier het echte werk beginnen als de pro-am's (met onder meer Pieter van Vollenhoven, Leo Beenhakker en vele andere vips) van vandaag achter de rug zijn.

 

Auteursrechten voorbehouden 1996-1997, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam


De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape of Microsoft Internet Explorer