&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Team Stewart

Team:
Coureurs:
Motor:
Hoofdsponsor:
Banden:
Stewart
Rubens Barrichello & Johnny Herbert
Ford
HSBC
Bridgestone


Rijders

Rubens Barrichello, een Braziliaan. Ter wereld gekomen in Sao Paulo op 23 mei 1972. Woont nu met zijn vrouw in Monaco. Weegt 79 kg. en heeft een lengte van 1.72 m. Naast racen doet hij aan hardlopen. Heeft al sinds zijn zestiende dezelfde tekening op zijn helm staan. Destijds heeft hij het ontwerp samen met zijn vader gemaakt voor de kart-races, maar hij is nog nooit in de verleiding te komen om het te veranderen.

Johnny Herbert, doet altijd heel relaxed als hij in de paddock is, maar dat is schijn. Als het op rijden aankomt, dan is hij ineens heel fanatiek en toont hij volop inzet. Rijdt al tien jaar in de Formule 1, en is daarmee een zeer ervaren coureur. Ook deze man rijdt zijn thuiswedstrijden in Monaco. Maar is geboren op 25 juni 1964 in Romford, Engeland. Zijn lengte is 1.67 m. Hij heeft een gewicht van 65 kg.


SF-3 van Stewart

Stewart had halverwege de voorbereidingen te maken met een wisseling van de wacht. Technisch directeur Gary Anderson volgde Alan Jenkins op. En voorlopig is het nog onduidelijk of dat invloed heeft gehad op de productie van de nieuwe SF-3, zoals de nieuwe wagen gedoopt is.

Er zijn dan ook veel mensen die verwachten dat onder invloed van Anderson de bolide nog verder ontwikkelt zal worden. Tot nu toe zijn de belangrijkste veranderingen het verlagen van het zwaartepunt en het verlagen van de zitplaats van de coureur, waardoor er een betere gewichtsverdeling is. Bovendien is het chassis twee keer zo stijf geworden als vorig jaar.

Teambaas Jackie Stewart gaat alleen voor het hoogste en wil proberen om dit jaar een overwinning te behalen. Vervelend is dat het team dit jaar goed moet presteren, want anders kan dat het einde zijn van Stewart. En dat legt natuurlijk een extra druk op de schouders van de betrokkenen.