&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Team Prost

Team:
Coureurs:
Motor:
Hoofdsponsor:
Banden:
Prost
Olivier Panis & Jarno Trulli
Peugeot
Gauloises
Bridgestone


Rijders

Jarno Trulli, geboren in Pescara op 13 juli 1974 en dus een Italiaan. Is een lichtgewicht onder de rijders. Weegt 60 kg en is 1,73 m. lang. Doet naast de Formule 1 aan karten en fitness. Zijn F1-carrière startte in 1997 bij Minardi, waarna hij naar Prost ging, en daar is hij nu nog steeds. Rijdt dit jaar als tweede rijder bij Prost achter Panis.


Olivier Panis, geboren in Frankrijk. Bracht zijn jeugd door in Lyon, waar hij op 2 september 1966 geboren werd, maar woont nu in Grenoble. Rijdt ook al sinds 1997 voor Prost. Na een dramatisch jaar in '97 reed hij het laatste jaar beter. En het is te hopen voor hem dat die trend zich doorzet.


Auto gemaakt in nauwe samenwerking met John Barnard

Prost doet nog geen grote uitspraken over wereldkampioen worden. Doel is voorlopig om het team op te bouwen. Dat gebeurt al sinds 1997, maar die ontwikkeling wil het team doorzetten. Pas over een jaar of twee doen ze mee voor de prijzen. Dus niet de titel, maar stabiliteit is nu belangrijk.

Er zijn weinig veranderingen doorgevoerd. De wagen is wat langer geworden en smaller. Vooral voor de aerodynamiek is dat erg belangrijk. De wielbasis is verder hetzelfde gebleven. De nieuwe auto is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het bedrijf van John Barnard en dat wil het team zo houden, want daar was veel know-how aanwezig.