&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Team Minardi

Team:
Coureurs:
Motor:
Hoofdsponsor:
Banden:
Minardi
Marc Gene & Luca Badoer
Ford
Fondmetal
Bridgestone


Rijders

Marc Gene, grote vreugde in Spanje toen Gene het contract tekende met Minardi. Het is voor het eerst sinds jaren dat er weer een Spanjaard in de Formule 1 meerijdt. Korte tijd later werd bekend dat ook De la Rosa een stoeltje heeft gevonden in een andere rijstal. En daarmee heeft Spanje ineens weer twee deelnemers aan deze prestigieuze racesport. Marc is 24 jaar en viert op 29 maart zijn verjaardag. Waarschijnlijk doet hij dat gewoon thuis in zijn woonplaats Barcelona, dat overigens ook zijn geboorteplaats is. Zijn hobbies zijn lezen, diepzeeduiken en mountainbiken.

Luca Badoer, na langdurige onderhandelingen is onlangs ook Luca Badoer aan het team van Minardi toegevoegd als tweede rijder. Deze coureur had een contract als testrijder bij Ferrari, wat de overeenkomst bemoeilijkte. Nu is afgesproken dat hij naast het werk voor Minardi ook gewoon testrijder bij Ferrari blijft.


M01 voor Minardi

Minardi kan dit jaar ook weer met een Ford-motor rijden. En het is een andere dan die van Stewart, omdat hij apart ontwikkeld wordt. De basis was de Zetec-Ford V10 van vorig jaar, waar de ontwerpers mee verder gegaan zijn.

Echte veranderingen op technisch gebied zijn er niet. Wel is het hele team geherstructureerd en daar stond Minardi niet alleen in dit jaar. Er zijn veel nieuwe knappe koppen bijgekomen, denk daarbij vooral aan technische talenten en mensen met een hoop kennis. Ook de fabriek is groter geworden. Het enige wat nu nog blijft liggen is een fabrieksmotor, maar die doelstelling wordt doorgeschoven naar het nieuwe seizoen. Dit jaar gaan de rijders zich er op concentreren om punten binnen te halen. En dat is ook wel nodig, want de renstal eindigt nog te vaak in de achterhoede.