&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Team McLaren

Team:
Coureurs:
Motor:
Hoofdsponsor:
Banden:
McLaren
Mika Hakkinen & David Coulthart
Mercedes-Benz
West
Bridgestone


Rijders

David Coulthart, deze Schot is geboren op 27 maart 1971 in het plaatsje Twynhlom. Woont alleen in Monaco, en heeft dus verder ook geen kinderen. Startte in 1982 in de kart-competitie, en is sinds 1994 te vinden in de Formule 1. Is nu tweede rijder bij McLaren achter Hakkinen. Hij rijdt voor het vierde achtereenvolgende jaar bij hetzelfde team.

Mika Hakkinen, deze in Monaco woonachtige Fin, is 30 jaar oud en werd dus geboren in het jaar 1968. Op 28 september om precies te zijn. Hij is getrouwd met Erja, en het stel heeft nog geen kinderen. Hij begint aan zijn zijn zevende (!) seizoen bij McLaren en is inmiddels gepromoveerd tot eerste rijder van het team. Hakkinen is dit seizoen titelverdediger.


MP4/14 wagen

Volgens teambaas Ron Dennis is slechts tien procent van de onderdelen van vorig jaar hetzelfde gebleven. Toch lijkt de nieuwe bolide sprekend op de Silberpfeil van vorig jaar. Maar Dennis meent dat dat komt omdat een aantal nieuwe vondsten nog geheim gehouden wordt. Hij weet zeker dat er sprake is van een evolutie.

De presentatie van de MP4/14 was pas 8 februari en dat is erg laat. Voordeel hiervan is dat verder dus niemand op de hoogte is de veranderingen die het team nog heeft toegepast. Om overduidelijke concurrentieredenen zwijgt de teamleiding hierover nog. En dit verrassingseffect kan straks gunstig uitpakken als andere teams niet weten hoe ze het McLaren-team tactisch moeten bestrijden. Nadeel van de late presentatie is dat pas op het circuit zal blijken of de geheimen echt goed uitpakken.

Ondanks deze onzekerheden is het team vol vertrouwen over de bolide. Ze zijn totaal nog niet zenuwachtig geworden van de tegenslagen die de andere teams hadden toen ze de nieuwe auto's gingen testen. Benetton, BAR en Ferrari kregen te maken met serieuze problemen toen de achtervleugels van hun wagens afbraken. Teambaas Dennis van McLaren verwacht geen problemen. "Dit jaar wordt voor ons veel eenvoudiger, omdat we veel meer weten wat we van de auto kunnen verwachten." En dus gokt de leiding erop dat alles goed gaat, en laten ze pas heel laat iedereen kennis maken met het nieuwste model...