&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Team Jordan

Team:
Coureurs:
Motor:
Hoofdsponsor:
Banden:
Jordan
Damon Hill & Heinz-Harald Frentzen
Mugen-Honda
Benson & Hedges
Bridgestone


Rijders

Damon Hill, Brit, geboren op 17 september 1960 in Londen. En is een van de weinigen die niet in Monte Carlo woont. Hill woont samen met zijn vrouw, zijn 2 zonen en zijn 2 dochters in Dublin. Zo'n beetje de langste deelnemer met 1,82 m. De weegschaal laat 70 kg zien. Naast racen doet hij ook graag aan motorrijden, golfen en tennissen. Het is al 16 jaar geleden dat Damon zijn eerste wedstrijd reed. In 1983 kwam Hill uit in de Formula Ford 2000 winter series. Bij Jordan zijn ze gelukkig met deze man, want hij bracht het team naar de eerste Grand Prix overwinning sinds de entree in de Formule 1. Dit gebeurde in 1996 op het circuit van Spa, België. In het nieuwe seizoen wil hij net zo hard gaan werken als hij in het afgelopen jaar gedaan heeft.

Heinz-Harald Frentzen, bijna tien jaar geleden reed deze 31-jarige man ook al voor het Jordan-team. Sinsdien is zijn carriere over heuvels en dalen gegaan, maar nu bij Jordan zit hij weer in een goed team. Deze man is van oorsprong Duits (Mönchengladbach), maar woont nu in Monaco. Frentzen is 1.78 m en weegt 64,5 kg. Zijn loopbaan begon hij in een kart, wat nu nog steeds een hobby van hem is. Verder vindt hij het leuk om te vliegen met modelvliegtuigen. Het liefste eet hij paella die gemaakt is door zijn moeder, maar pasta vindt hij ook erg lekker. In 1980 verscheen hij voor het eerst in een kartwedstrijd. Dit heeft hij vijf jaar gedaan, waarna hij overstapte op de auto's. Na acht jaar is hij weer terug bij het team waarmee hij debuteerde in de F3000. Destijds was hij succesvol, en het team hoopt dat hij hun nu weer geluk zal brengen.


Nieuwe auto

Het Jordan-team, met Damon Hill voorop, ziet zich als de nieuwe uitdager van de gevestigde orde. In het nieuwe seizoen zullen ze alles op alles zetten om weer aansluiting te vinden bij de top drie. Daarbij willen ze het vooral de andere teams zo lastig mogelijk maken.

Saillant detail bij hun uitspraken is dat het Jordan-team met dezelfde motor rijdt als waarmee Verstappen tijdens de testsessies zo ontzettend snel is. Dit geeft het team zeker de nodige spirit om hoopvol het nieuwe jaar in te gaan. Toch denkt teammanager Eddie Jordan dat het wel lastig zal worden. Ook de andere teams zullen namelijk sterk voor de dag komen.

Met rijders als Hill en Frentzen hebben ze in elk geval twee ervaren coureurs in huis, die waarschijnlijk net als Jos het uiterste uit de motor zullen kunnen halen.