&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Team Ferrari

Team:
Coureurs:
Motor:
Hoofdsponsor:
Banden:
Ferrari
Michael Schumacher & Eddie Irvine
Ferrari
Marlboro Shell
Bridgestone


Rijders

Michael Schumacher, geboren op 3 januari 1969 in Hermulheim, Duitsland. Nu woont hij in Zwitserland. Schumacher heeft een gewicht van 74,5 kg bij een lengte van 1.75m. Michael is getrouwd en heeft een dochterje. Zijn oorspronkelijke beroep was mechanicus. Naast het rijden doet hij ook aan hardlopen, fietsen en moutainbiken. Zijn race-carriere begon hij in de Duitse kart bij de jeugd.

Eddie Irvine, geboren op 10 januari 1965 in Newtonards, Noord-Ierland. Met zijn 1,78 cm is hij een klein stukje groter dan Michael Schumacher. Irvine heeft een gewicht van 67 kg. Maakte in 1983 zijn debuut in de Ierse FF 1600. Hij is vrijgezel, en woont dus ook alleen in Londen. Golfen en zwemmen zijn de vrijetijdssporten van Eddie.


De nieuwe F 399 auto

Zaterdag 30 januari presenteerde Ferrari de nieuwe auto. Door teammanger Jean Todt euforisch een "superauto" genoemd. Een auto die is ontstaan uit de verbeteringen die gedurende het vorige seizoen werden aangebracht bij zijn voorganger. Dankzij een nauwere samenwerking tussen het motorteam en het chassisteam is er meer overleg geweest, waardoor er een auto is ontstaan waarbij alles tot in de puntjes op elkaar afgestemd is. En bij een compleet nieuwe auto hoort natuurlijk ook een nieuwe naam. De nieuwe Ferrari gaat voortaan door het leven als F399

Een aantal punten is dit jaar ontzettend veranderd, waardoor ze nu nog beter het uitlaatsysteem completeren, dat vrij hoog zit. Het team is ook verder gegaan met de ontwikkeling van de geavanceerde voorvleugels. Vorig jaar waren deze al te zien op de Suzuka. Nu dus ook op de F399.

Tien cilinders zitten er in de motor van 750 pk. De auto heeft 7 versnellingen en remt op alle vier de wielen. Het chassis is gemaakt van CarbonFiber in honinggraatstructuur. De lengte is 4,387 mm met een breedte van 1,795 mm. Net als vorig jaar komen de banden ook dit jaar weer van Bridgestone. De breedte is 3,00 mm, terwijl de omtrek 13" is. Het totale gewicht van de auto inclusief water, brandstof en rijder is 600 kg.