&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">
Nieuwe regels Wagen Race Seinvlaggen

Nieuwe regels seizoen '99

Zoals gewoonlijk is het reglement ook dit seizoen uitgebreid met een aantal nieuwe regels. Een beknopt overzicht.

Banden: Het aantal bandensets dat gedurende een race-weekend gebruikt mag worden is teruggebracht van 10 naar 8 sets. Daarnaast moeten de banden voortaan een extra groef op de band hebben om de grip te verbeteren. De banden mogen niet breder zijn dan 270 mm.

Aantal wagens: Het maximum aantal deelnemers aan de wereldkampioenschappen is bepaald op 12 teams met 24 auto's. Als er anderen zijn die mee willen draaien in de Formule 1, dan moeten zij bestaande teams opkopen.

Time penalty: De problemen die er met de time-penalty waren op Silverstone hebben ertoe geleid dat er nieuwe afspraken over gemaakt zijn. Als de gebeurtenis plaatsvindt in de laatste vijf ronden van de race worden er 25 strafseconden bij de racetijd van de rijder opgeteld. Wanneer het incident door de stewards onderzocht wordt, wordt er zo snel mogelijk een bericht op de monitoren gezet.

Brandstof: De nieuwe brandstofregeling is al overeengekomen met de brandstofbedrijven die betrokken zijn bij de Formule 1. Het resultaat hiervan is dat er veel schonere benzine gebruikt wordt, met een lager fosfaat- en benzeenniveau. De nieuwe brandstof is in overeenstemming met de plannen voor een nieuwe benzinestandaard van de Europese Unie.

Overige maatregelen:
- De rijdersstoelen moeten ook verwijderbaar zijn als de coureur er nog op zit.
- De teams moeten twee auto's afleveren, die wezenlijk gelijk zijn. De ene auto mag niet veel verschillen van de andere.