&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">
Nieuwe regels Wagen Race Seinvlaggen

Regels tijdens de traningen en de races

Deelnemers: Aan de race doen maximaal 24 deelnemers mee, afkomstig uit twaalf teams.

Trainen: De vrije training is altijd twee dagen voor de race, van 11.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 14.00 uur lokale tijd. De dag voor de wedstrijd is er een vrije training die begint om 9.00 en om 10.15 uur. Deze laatste twee duren maar 45 minuten. Vier en een half uur voor de wedstrijd is er een warming-up van dertig minuten.

Kwalificatie: Er is een kwalificatiesessie. Deze wordt gehouden de dag voor de race van 13.00 tot 14.00 uur. Elke rijder mag 12 rondes rijden in een uur durende kwalificatie. Om zich te kwalificeren moeten de rijders ervoor zorgen dat ze maximaal 107% langzamer zijn dan de pole-positie.

Pitstraat: De maximumsnelheid in de pitstraat is 80-120 km per uur, afhankelijk van het circuit. Als deze snelheid overtreden wordt, dan krijgt de rijder een zwarte vlag en moet hij naar de pitstraat voor een 10 seconden stop-en-go.

30 minuten voor de start: De pitstraat gaat 30 minuten van tevoren open. Hij blijft een kwartier open. De auto's kunnen naar de pitstraat gaan. Als ze dit niet doen, of als ze die missen, dan moeten ze hun grid position innemen. Als de auto nog in de pit is terwijl die sluit, dan moet er van daaruit gestart worden.

10 minuten voor de race: Alleen coureurs en teamleden worden toegelaten tot de grid. Als er nog 1 minuut te gaan is moet de technische staf het terrein verlaten en worden de motoren gestart.

Veranderende weersomstandigheden tijdens de start: Wanneer het plotseling gaat regenen, dan wordt de conditie van het parcours gecontroleerd. Als het te nat is wordt de start uitgesteld met 10 minuten, een rood bord met een 10 geeft dit aan. Als de omstandigheden in deze tijd verbeteren, dan wordt er een groen bord getoond, met opnieuw 10 minuten erop. Dit geeft aan dat na vijf minuten de startprocedure begint en dat na tien minuten de start is. Verbeteren de condities niet, dan wordt het bovenstaande herhaald. Gaat de start wel door, dan wordt er een groen licht getoond voor het beginnen van de startronde. Alle auto's moeten in de juiste volgorde blijven. Doen ze dit niet, dan volgt diskwalificatie. Na het voltooien van de formatieronde nemen de wagens hun grid position in.

Start: Vijf rode lampen gaan branden. Een voor een gaan ze uit. Als ze allemaal gedoofd zijn, begint de race.

Communicatie: Rijders en teams mogen alleen communiceren via boodschappen op de pitbord, en via de radio

Herstart Als de coureur hulp nodig heeft om te kunnen rijden of te herstarten, dan wordt hij van verdere deelname uitgesloten.

Aan het eind van de race: Alle auto's moeten naar de baai, waar alle rijders worden gewogen. De drie winnaars gaan naar het podium, waarna ze naar de conferentiezaal gaan.

Puntenverdeling: Voor de titel worden na elke wedstrijd punten toegekend aan de rijders, afhankelijk van de behaalde plaats.
1e 10 punten
2e 6 punten
3e 4 punten
4e 3 punten
5e 2 punten
6e 1 punt

De race stoppen: Er wordt alleen gestopt als het circuit geblokkeerd is door een ongeluk of als het weer het gevaarlijk maakt om door te rijden. Als dat gebeurt, dan wordt de rode vlag getoond. Als er minder dan twee ronden gereden zijn, dan wordt er herstart, maar niet meer in de grid-positie. Als er meer dan twee ronden gereden zijn, dan wordt de helft van de punten toegekend als de race stopt en de andere helft als de race verder uitgereden is. Als er al meer dan 75% van de afstand gereden is, dan wordt het beëindigd en worden de punten gewoon verdeeld.