&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> Examens scholieren vandaag van start

Vandaag worden de eerste van 370.000 enveloppen met in totaal 7.500.000 examenopgaven voor 57 vakken van hun zegel ontdaan voor de bibberende kandidaten van het vbo-B.

De Telegraaf zal de examenkandidaten weer op de voet gaan volgen. Dagelijks zal (in onze papieren editie) vanaf pagina 6, onder bijgaand vignet, verslag worden gedaan van de moeilijkheidsgraad van de opgaven die zij hebben moeten maken. Docenten geven hun mening daarover, maar natuurlijk ook de hoofdrolspelers, de eindexaminandi zelf.

Naast deze impressies geven wij de antwoorden per vak van de examens met de zogenoemde gesloten vragen, de meerkeuzevragen. Wie ook benieuwd is naar de antwoorden op alle open vragen, zal daarvoor de website van De Telegraaf in de gaten moeten houden. We maken deze site in samenwerking met SM&C in Enschede en een groot aantal docenten in den lande.

Ongenoegen
Vanaf woensdag 13 mei kunnen klagende kandidaten hun ongenoegens over het examen weer kwijt bij het LAKS. Op nummer 020-6257288 zitten dagelijks van 12.00 tot 19.00 uur vrijwilligers van de scholierenbond paraat om nota van de klachten te nemen. Na afloop bundelen zij die, en bieden die aan aan het ministerie van Onderwijs.

Op 29 mei is al het leed geleden. De docenten gaan aan het nakijken, de normen worden bepaald en de scholen horen op 15 juni hoe de punten vastgesteld moeten worden. Op 16 juni kunnen dan 211.179 vlaggen met schooltassen in top!