dinsdag 4 juli 2000, 10:55 uur

Onderzoek EP naar optreden politie

STRAATSBURG - Voorzitter Fontaine van het Europees Parlement laat deze week nog een onderzoek uitvoeren naar het optreden van de politie van Rotterdam tijdens de finale van Euro 2000. Afhankelijk van de uitslag van het onderzoek beslist zij of het parlement deze week nog een spoeddebat wijdt aan de zaak.

Italiaanse extreem-rechtse en communistische europarlementariërs eisten maandagavond een spoeddebat over het optreden van de politie. Deze zou volgens hen Italiaanse gehandicapten slecht hebben behandeld toen zij het stadion zondagavond wilden betreden. Maandag heeft ook de Italiaanse ambassadeur in Nederland al een protest ingediend tegen het optreden.

EP-voorzitter Fontaine vond de kwestie echter niet zo dringend dat een spoeddebat nodig is. Haar eigen medewerkers zullen nu nagaan wat precies is voorgevallen in Rotterdam. Dan zal Fontaine beslissen over een debat. CDA-europarlementariër Oostlander steunt deze aanpak. Het CDA noemt de kwestie een "non-issue". "Volgens ons heeft de Nederlandse politie zich goed gedragen", aldus een woordvoerder namens Oostlander.© 2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl

&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">