Verenigde Staten begint 'Operatie Desert Fox'

Woensdag 16 september. Het is bijna 23.00 uur Nederlandse tijd, als de eerste tekstbalkjes bovenin het Tv-scherm voorbij rollen. Een extra nieuwsuitzending wordt ingelast. De reden blijft nog even onduidelijk. Maar die onduidelijkheid wordt snel weggenomen als het journaal begint. De opening: "tien minuten geleden is de VS begonnen met een aanval tegen Irak". Operatie Desert Fox, oftewel woestijnvos, is begonnen.

Er zijn veel mensen die de actualiteit op de voet hebben gevolgd, maar die net iets gemist hebben over het begin. Er zijn ook veel mensen die door alle berichten over Irak het spoor allang bijster zijn en niet meer echt weten waar het om draait. Voor al deze mensen samen is deze special over Desert Fox.

Wat is operatie Desert Fox? En waarom is deze operatie begonnen? Hier vindt u alle informatie. Van begin tot eind, van dag tot dag. Er wordt ingegaan op de eerdere operaties, Desert Shield, Desert Storm en Desert Strike. Er is informatie over de hoofdrolspelers, over de wapens en over de cijfers. Ook de rol van de wapeninspecties ontbreekt niet. Gemakkelijk en overzichtelijk. Alles bij elkaar.