&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Stage na het afstuderen:
wederzijds kennismaken

Een succesvol afgeronde studie en een glanzende cv leiden helaas niet altijd automatisch tot een baan. Ook hoger opgeleiden hebben vaak moeite een baan te vinden. Voor een baan op het afstudeerniveau mist de ex-student de werkervaring. Maar voor een baan onder dat niveau komt hij of zij ook niet altijd in aanmerking. Veel bedrijven zijn bang dat de nieuwe werknemer er snel weer vandoor is, zodra hij de benodigde werkervaring heeft.

Aangezien een stage nog steeds een goede manier is om bij een bedrijf binnen te komen, is het bedrijf RIMEC Werving en Selectie per 1 februari een afdeling gestart die bemiddelt tussen (voormalige) studenten en bedrijven. Bijna- en onlangs-afgestudeerden kunnen bij het bureau aangeven welke stage ze graag willen lopen, RIMEC Werving en Selectie zoekt er dan een bedrijf bij. Het stageverlenende bedrijf kan dan rustig kijken wat voor vlees men in de kuip heeft. De student heeft door de stage misschien uitzicht op een baan en doet in elk geval nuttige werkervaring op.

De stages en projecten duren altijd minimaal zes maanden. "In een gewone stage kan een student vaak niet goed laten zien wat hij in zijn mars heeft", zegt consultant Joyce Law. Ze weet uit eigen ervaring: "Als je ingewerkt bent en alles weet, is de stagetijd al weer voorbij." De lange stage biedt volgens het bemiddelingsbureau een grotere mogelijkheid binnen te komen in een bedrijf. "Het is een extra stap tussen studie en arbeidsmarkt."