&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Fluiten valt te leren

Op verzoek van het FNV in Groningen werden vorig jaar 300 mensen ondervraagd over hun werkbeleving. Maar liefst 90% van de mensen bleek fluitend aan de arbeid te gaan, naar men aannam een representatief cijfer. Dan blijft er nog tien procent over dat báált van het dagelijks werk. Maar fluiten valt te leren.

Wie zijn werk vervelend zit, zit vaak op de verkeerde plaats. Iedereen heeft talenten, waarmee men prettig kan werken. Het bureau Nieuwe Dimensies in Eemnes meent die talenten boven te kunnen halen. In meerdaagse trainingen Carrière Management kan men onder professionele begeleiding op zoek gaan naar de talenten die ondergeschoffeld lagen.

Met die wetenschap kan men vervolgens op zoek gaan naar passend werk of naar een nieuwe opleiding die aansluit op de eigen wensen. Voor sommigen houdt dat wellicht in dat zij compleet omgeschoold zouden moeten worden. Een ingrijpende beslissing. Maar wie dagelijks met tegenzin werkt, zou toch moeten afwegen of het volmaken van de arbeidstijd tot het pensioen niet aanzienlijk ingrijpender is voor de kwaliteit van het leven. Want plezier in het werk is geen kwestie van acht uur plezier op een dag, maar van een gezonder en aangenamer leven.