&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Ik wil beroemd worden

Rond de eindexamens in mei, komt er een nieuw beroepskeuzeboek op de markt met de toepasselijke titel 'Wat wil jij worden?'. In het boek worden tachtig beroepen omschreven, daarnaast vertelt de 'bekendste' Nederlander van een vakgebied waarom het al dan niet een leuk beroep is.

Volgens de makers, vijf studenten van de Erasmus Universiteit, onderscheidt het boek zich hierdoor van de talrijke andere beroepskeuzeboeken. "In ons boek staat geen droge opsomming van alle mogelijkheden", zegt Roos Reedijk. Zo vertelt Erica Terpstra hoe ze politica geworden is, terwijl ze diep in haar hart denk een echte zigeuner te zijn. Advocaat mr. Max Moskowicz belicht voor de lezer de voor- en nadelen van zijn beroep.

Het 400 pagina's tellende boek gaat 29,95 gulden kosten en ligt vanaf half mei in de winkel. Een gedeelte van de opbrengst een mooi gebaar van de samenstellers gaat naar het fonds voor dyslexie 'Balans'. Veel scholieren gaan gebukt onder dyslexie of leesblindheid. Zij hebben het aanzienlijk moeilijker hun dromen waar te maken.