" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALT=""> " WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALT="">

Spelletje zonder handen...

Volgens het boek van Kitty Kelley had prins Philip veel vriendschappen met vrouwen uit aristocratische kringen. Het ging er daarbij soms vreemd aan toe. Zij schrijft:

De aristocratische echtgenotes waren onder de indruk van zijn koninklijke afstamming en vonden het heerlijk als hij aandacht aan hen besteedde. De enkeling die zich niet gevleid voelde, deed alsof dat wel zo was omdat hij getrouwd was met de koningin. "Het is een subtiele vorm van chantage", zei een vrouw die het slachtoffer werd van wat zij "bovenmatige belangstelling" noemde van de hertog van Edinburgh.

Toen een van de bankiers van de koningin een uitnodiging kreeg om een paar dagen op Balmoral te logeren, bracht hij zijn bijzonder aantrekkelijke vrouw mee. Philip stond erop dat zij en de andere vrouwelijke gasten samen met hem een muzikaal gezelschapspelletje speelden. Hij liet de vrouwen een kring om hem heen vormen en bleef zelf in het midden staan. Terwijl hij een fles wijn tussen zijn benen stopte, zei hij tegen de vrouwen dat ze die weg moesten halen zonder hun handen te gebruiken. De bedoeling was dat ze de fles met hun benen van hem afpakten voordat de muziek ophield. "Denk erom, zonder handen", waarschuwde de vrouw van de bankier. "Zonder handen." In opperste verlegenheid speelde ze het spelletje van de hertog mee, omdat het volgens haar onbeleefd zou zijn geweest om te weigeren.

"Mijn vrouw dacht er precies zo over toen hij haar ten dans vroeg", zei Robin Knight Bruce, een legerofficier. "Philip is bevelvoerend kolonel van de koninklijke Ierse Huzaren van de koningin en hij komt naar de regimentdiners om met zijn handen aan de officiersvrouwen te zitten. Toen hij dat bij mijn vrouw deed, ben ik naar mijn superieur gegaan en heb gezegd: Laat die klote hertog van Edinburgh niet nog eens met mijn vrouw dansen anders krijgt hij niet alleen van een trap tegen zijn ballen, maar ook van haar.


Terug naar Het Britse Koninkrijk, de geheimen van Buckingham Palace