Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
vr 16 mrt 2001, 10:45  
---
CrazyLife 
Showbizznieuws 
Cinema 
Soap series 
De Oscars 
---
Telegraaf-i
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 C R A Z Y   L I F E 
 
  'Big Diet' hoopt
op 800.000 kijkers

   
 

MAASTRICHT - 'Big Diet', het nieuwe realityprogramma dat zaterdag van start gaat, moet gemiddeld minstens zo'n 800.000 kijkers trekken. "Anders zou ik teleurgesteld zijn, want dit is het grootste tv-project in de geschiedenis van SBS 6." Dat heeft SBS-programmadirecteur B. in 't Hout donderdag laten weten bij de presentatie van het afslankprogramma.

Dergelijke streefcijfers zijn niet zo makkelijk te halen. Dat blijkt wel uit de eveneens door John de Mol geproduceerde serie 'Starmaker' bij Veronica. Dat vervolg op 'Big Brother' weet na ongeveer twee weken gemiddeld 300.000 kijkers te boeien. Toch denken SBS en De Mol met het afslankprogramma een gouden formule in handen te hebben. "Big Brother was met name interessant voor jonge kijkers terwijl afslanken een fenomeen van alle leeftijden is. We hopen dat door 'Big Diet' Nederlanders een betere leefstijl gaan ontwikkelen", aldus De Mol.

In 'Big Diet' laten twaalf dikke mensen zich dertien weken opsluiten in een kasteel onder de rook van Maastricht. Onder het oog van 37 camera's moeten ze afvallen, daarbij geholpen door een kok, mental trainer, diëtistes en een sportleraar. Diegene die relatief het meest afvalt en zich weet te handhaven binnen de groep krijgt zijn of haar verloren kilo's in goud uitgekeerd. Camera's houden ook in de gaten of deelnemers hun voedsel ook binnenhouden en geen eetstoornis ontwikkelen. Zo moeten de afslankers een minimumaantal aan calorieën per dag innemen.

Om dat zo moeilijk mogelijk te maken zijn overal in het kasteel lekkere dingen in (koel)kasten gelegd. Bovendien hebben de programmakers ook een strijd tussen de seksen bedacht. De vrouwen moeten voor de mannen koken en andersom. Ze proberen elkaar op die manier vet te mesten. Als de vrouwengroep na een week het zwaarst uitvalt moet een vrouw het kasteel verlaten en andersom.

SBS hoopt dat in Nederland een ware afvalrage gaat ontstaan. In drogisterijen en sportscholen worden Big Diet-weegschalen geplaatst om de afvaldrift aan te wakkeren. Bovendien gaan bekende Nederlanders onder leiding van Albert Verlinde proberen gewicht te verliezen. "Ik ben zelf ook aan het afvallen geslagen", biecht 't Hout op. "Onze kijkers zijn waarschijnlijk ook geïnteresseerd in afvallen, want een groot deel van de Nederlanders heeft overgewicht."

Boodschappers, mensen tussen de 20 en 49 jaar waar adverteerders zich op richten, zijn volgens de programmadirecteur juist ook mensen die willen afvallen. Aan adverteerders daarom geen gebrek. Sponsors heeft het programma volgens De Mol nauwelijks, daarmee de kritiek parerend dat de afslankindustrie waarschijnlijk achter het programma zou zitten." De nieuwe realitysoap betekent niet dat SBS afscheid heeft genomen van 'De Bus'.

Deelnemer Eric (30) probeert van 137 kilo op 97 kilo te komen. Hij heeft al enige landelijke bekendheid als medepresentator van het Radio 3FM-programma 'Stenders Vroeg' en als zanger ('Wie laat de hond uit'). Eric gaat zijn dieetbelevenissen in dat programma melden, want deelnemers mogen contact hebben met de buitenwereld. Of hij ook een plaatje gaat opnemen over 'Big Diet' is nog niet bekend. Songfestivaldeelneemsters Ebonique deden dat wel. Zij verzorgen met het nummer 'Give a little' de openingstune van het programma.




 


vr 16 mrt 2001, 10:45

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.